Muzieklessen W & S Music

Wilde u altijd al eens piano-, orgel- of keyboard leren spelen? Heeft u moeite met noten lezen?
Onze professionele muziekpraktijk is dan het goede adres voor u.

Welkom in de prachtige wereld van de muziek! Bekijk ook onze powerpoint presentatie klik hier

Voor wie?

Voor alle leeftijden, beginnende, gevorderden en ver gevorderden. Ook als u uw instrument opnieuw wilt oppakken.
Voor meer informatie en kennismaking nodigen wij u/je uit voor een gratis proefles.

Mogelijkheden

Door onze brede professionele scholing en jarenlange ervaring op verschillende muziekterreinen kunnen wij u het volgende aanbieden:

 • Professionele begeleiding bij al uw vragen over muziek en muzieklessen.
 • U kunt kiezen voor een wekelijkse les of strippenkaart van 30, 45 of 60 minuten.
 • Prima bereikbaar. Gratis parkeren bij de praktijk. Ruimte voor fietsen op eigen terrein.
 • Het is wel belangrijk dat u thuis een muziekinstrument heeft om te oefenen. Mocht u een muziekinstrument willen gaan bespelen en u heeft deze niet, dan helpen wij u graag bij het aanschaffen hiervan.

Muziekles voor kinderen vanaf 5 jaar

Muziekles is een wezenlijk onderdeel van de ontwikkeling van kinderen vanaf 5 jaar. Het is belangrijk dat uw kind in een vroeg stadium al met muziek in aanraking komt, door middel van er naar luisteren, maar ook muziek maken is zeer nuttig en leuk. De motoriek en concentratievermogen van uw kind ontwikkelt zich dan ook in een snel tempo. Er zijn verschillende lesmethodes, waarbij alle muziekstijlen aan de orde komen. Daarnaast vinden wij vooral eigen inbreng van de leerling belangrijk, en wij helpen de leerling zijn talent te ontwikkelen. Enthousiasme en prestatie staan bij ons zeer hoog in het vaandel.

Keyboardles

Wat gaan we op keyboardles doen?

 • vingerzetting linkerhand en rechterhand, houding van de handen en polsen, oefeningen om polsen en vingers soepel te maken.
 • toonladders, namen van de muzieknoten, namen van de toonladders, akkoordenleer, harmonieleer, muziekbegrippen, muzieknotatie (lezen en noteren), maatgevoel, maatverdeling, ritme, tempo etc..
 • improvisatietechnieken, een arrangement maken
 • keyboard spelen: solo spelen in de praktijk, instrumentaal begeleiden van vocalist, begeleidend toetsenist in een band, jazz combo.
 • keyboard functies: arranger, drumcomputer, splitfunctie, verschillende keyboardgeluiden, midi termen en functies, keyboard en de computer.

Pianoles

Literatuurspel in alle stijlen. Klassieke muziek / Lichte muziek. Liedbegeleiding, popmuziek, akkoordsymbolen, improvisatie. 

Orgelles

Literatuurspel in alle stijlen. Klassieke muziek / Lichte muziek.

Orgelimprovisatie 

Deze les wordt specifiek naar wens ingedeeld. Denk hierbij aan improvisatie van voor- en naspelen bij kerkliederen. Vrije improvisatie. 

Algemene Muzikale Vorming en Solfège

Voor alle lessen geldt het leren lezen van noten, ritme, terminologie in de muziek, muziekdictee, gehoortraining, etcetera. Alle muziek en notenmateriaal is aanwezig.

Harmonieleer

Voor de gevorderde leerling is het mogelijk om zijn kennis van de theorie uit te diepen nl. met harmonieleer. Functieleer wordt besproken op basis van literatuurvoorbeelden. Ook is het belangrijk om een vierstemmige zetting te kunnen schrijven op een gegeven melodie. Men krijgt hierdoor een goede inzicht in de klassieke harmonieleer. Ook ter voorbereiding voor toelatingsexamen conservatorium.

Tarieven

 • 30 minuten € 22,00
 • 45 minuten € 33,00
 • 60 minuten € 44,00

10 Strippenkaart à 30/45/60 minuten  resp. € 195,00/€ 305,00/€ 415,00.

Voor 21 jaar en ouder zijn de tarieven exclusief 21% btw.