CV / Biografie Susanna Veerman

Biografie

Susanna Veerman (1975)
Musicus

  sv4  Susanna Veerman heeft een uitgebreide concertpraktijk opgebouwd vanaf 1998 als dirigente, organiste, kerkmusicus en begeleidster zowel op orgel als piano. Zij is gevormd als een zeer veelzijdig en professioneel musicus op verschillende gebieden. In 2003 behaalde Susanna Veerman de derde prijs op het orgelconcours te Schläegl (Oostenrijk) en datzelfde jaar won zij de tweede prijs op het orgelconcours te Brielle. In 2004  en 2005  won zij  de tweede prijs op het Govert van Wijn orgelconcours te Maassluis. In  2007 en 2008 werd zij finaliste bij het A. Guilmant en M. Reger orgelconcourste Leeuwarden. Sinds 1999 was zij cantor en tweede organiste in de R.K. St. Augustinuskerk te Amsterdam. Vanaf 1 mei 2009 is zij in de bovengenoemde kerk titulair-organiste, waar zij wekelijks het Aristide Cavaillé-Coll orgel uit 1881 bespeeld en 6x per jaar internationale concerten organiseert. In 2005 verscheen in het blad  “Orgelvriend” haar artikel over het orgelconcert van F.Poulenc. In januari 2006 is de eerste cd van Susanna verschenen met Franse orgelwerken, o.a. het Orgelconcert van F. Poulenc in g voor orkest, pauken en orgel.   sv5  In 2005 en 2006 en 2007 ontving Susanna een beurs van de twee grote fondsen (Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds voor de Podiumkunsten) om 3 jaar lang naar Lyon (Frankrijk) af te reizen voor privéles orgel bij de bekende organist Louis Robilliard.

In april 2007 werd zij onderscheiden met de  zilveren medaille (l’argent) van de Société  Académique “Arts-Sciences-Lettres” vanwege haar verdiensten voor de Franse koor- en  orgelmuziek. In april 2013 werd zij tevens onderscheiden door dezelfde Société met een Vergulde Medaille (Vermeil) voor haar verdienste voor Franse koor- en orgelmuziek. Sinds mei 2013 is zij voor de Société gedelegeerde voor Nederland. Dat houdt in dat ze Nederlandse toonkunstenaars kan voordragen voor een medaille.

In juli 2008 kwam haar tweede cd met Franse orgelwerken uit bij het label Festivo (Amersfoort) , opgenomen op het Cavaillé-Coll orgel uit 1894 van de Saint-Antoine des Quinze-Vingts kerk te Parijs.  In 2010 maakte zij een cd op met quatre-mains repertoire in de kathedraal van Orléans, Frankrijk.  In 2012 nam zij een cd opgenomen bij het label STH Records (Nijkerk)  in de St. Augustinuskerk te Amsterdam op het Cavaillé-Coll orgel uit 1881. Deze cd is in november 2012 uitgekomen. In 2016 kwam de cd uit bij het label Quintone met werken voor orgel en piano duo die zij opnam in de Philharmonie Haarlem met Wim Does en Mirsa Adami (piano). Per jaar geeft Susanna vele solo orgelconcerten door heel Nederland, Europa en Canada.  Sinds 2005 geeft zij ook concerten in het buitenland, nl : Verenigde Staten, Frankrijk, België,  Italië, Oostenrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden, Finland, Rusland en Wit-Rusland. Met Wim Does vormt zij een vast quatre-mains duo op orgel en piano. Haar specialisatie en liefde ligt vooral bij de Frans-Romantische orgelrepertoire uit de 19-20-ste eeuw. Zij speelde in de grote orgelseries van Parijs in de  St. Augustin, Notre-Dame d’Auteuill, American Church, Ecole Militaire, Notre-Dame d’Esprit, St. Trinité, St. Sulpice etc…), en tevens in de kathedralen van Le Mans, Bordeaux, Mallorca (Spanje) St. James in Toronto (Canada), Montréal etc…Op 27 mei 206 zal zij een orgelconcert verzorgen in de Notre-Dame van Parijs.

Van 2005 tot 2013 was Susanna vaste begeleidster orgel/continuo van het Westerkerkkoor en het Bachorkest bij de maandelijkse cantatediensten in de Westerkerk te Amsterdam, met uitvoeringen van o.a. de Passionen en cantates en missen van J.S. Bach.

 

  sv-qm2 

Van 2007 tot 2011 gaf zij les zij aan de Fontys Hogeschool te Amsterdam op de faculteit Theologie als docent kerkmuziek.
Sinds 2008 heeft Susanna met haar echtgenoot een eigen muziekpraktijk W&S Music in Amsterdam en Apeldoorn. Zie voor meer info: www.wensmusic.nl.

 

 

 

Opleidingen Susanna Veerman

1993 Diploma Koordirectie (Middelbare school voor Muziek te Moskou vernoemd naar E. F. Gnesina)

1997 Diploma Uitvoerend Musicus koordiectie (Tsjaikovski Conservatorium te Moskou)

2001 Diploma Uitvoerend Musicus koordirectie (Amsterdam)

2002 Diploma hoofdvak kerkmuziek cantor & organist (Amsterdam)

2005 Diploma Uitvoerend Musicus orgel (Rotterdam)

 

 

Klik hieronder voor een Franse of Engelse versie van de CV:

 

CV in het Engels    

CV in het Frans