Amsterdam Vocal & Choral Artists

Amsterdam Vocal & Choral Artists (AVCA) zoekt ambitieuze zangers (SATB)

Amsterdam Vocal & Choral Artists is een ambitieus gemengd koor in oprichting.

Ben jij tussen 20 en de 55 jaar en op een gepassioneerde wijze bezig met koor- en ensemblezang op amateur of semiprofessioneel niveau? Heb je koorervaring en heb je zangles of ben je bereid die te volgen? Lees je goed van blad en kan je thuis je partij zelfstandig instuderen? Solliciteer dan!

Het nieuw op te richten gemengd koor AVCA biedt zangers niet alleen de mogelijkheid om in een leuk, uitdagend en goed kwalitatief koor te zingen onder zeer professionele leiding, maar geeft je ook de mogelijkheid om solo’s voor zijn of haar rekening te nemen of in duo, trio enz… Je krijgt bij het koor de gelegenheid je in allerlei formaties te laten horen. Dat maakt dit koor uniek naast alle andere koren.

Het koor staat onder artistieke leiding van Susanna Veerman, professionele koordirigente met zeer veel kennis en ervaring van de koorzang.

Werkwijze

Amsterdam Vocal & Choral Artists streeft naar een flexibele koorbezetting vanwege de diversiteit van het repertoire. Vanuit het koor zullen er voor elk concert de meest geschikte zangers geselecteerd worden voor de invulling van de solo’s. Zo wordt enerzijds de continuïteit gewaarborgd van het koor, anderzijds is er een grote uitdaging voor iedere koorzanger.

Concerten en reizen

Op 18 november 2018 om 13.30u zal het koor haar eerste debuutconcert verzorgen in Amsterdam in de Augustinuskerk (Postjesweg 125). Repertoire is breed van opzet, en bevat o.a. a capella werken uit verschillende periodes, motet van J.S. Bach en F. Mendelssohn, Mis van componist Chris Artley (Nederlandse première), Chichester Psalms van L. Bernstein en delen uit Petitie Messe Solennelle van Rossini.

In dit laatste stuk wordt de zanger de mogelijkheid geboden zich zowel in het ensemble koor als ook solistisch te laten horen, dit, indien dit natuurlijk binnen je vocale mogelijkheid ligt en het niveau toereikend is.

Startdatum & Contributie

De startdatum van het koor en de eerste repetitie is op vrijdag 11 mei 2018. De repetities vinden in principe wekelijks plaats in Amsterdam op de vrijdagavond in Amsterdam.

De contributie bedraagt € 25,00 per maand.

 Waarom deelnemen aan het AVCA

Je bouwt verder aan een breed koor en solo repertoire. Daarnaast is het mogelijk om concertreizen naar het buitenland te maken met het koor.

 Auditie

De audities zijn op vrijdag 6 april van 16:00u-22:00u en zaterdag 7 april 2018 van 14:30-21:00.

Adres: Augustinuskerk, Postjesweg 125, 1057 DZ Amsterdam

Er is een pianist aanwezig op de auditiedag.

 

Verplicht repertoire voor auditie:

– Kandidaat brengt eigen stuk naar keuze mee (aria/lied) (graag 2 exemplaren meenemen)

– G. Rossini Uit Petite Messe Solennelle: Koorfuga uit deel 7 (Cum Sancto Spiritu) vanaf maat 98 t/m 128.

– De kandidaat ontvangt vooraf een aantal korte van blad zing oefeningen waarvan één naar keuze van de

kandidaat dient te worden voorbereid.

 

Aanmelden kan tot 15 maart 2018 per e-mail naar sveerman@planet.nl met vermelding van uw/je adresgegevens, stemsoort en korte CV, uw/je voorkeur van datum.

Voor informatie en vragen kunt u/je contact opnemen met Susanna Veerman, tel.: 06 107 29 371.